Panzanella - italiensk brödsallad

Betyg 4.6 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Panzanella - italiensk brödsallad

Tomater spelar huvudrollen i den italienska salladen panzanella som är en perfekt sommarlunch. Tomat, inlagd paprika, gurka och oliver smaksätts med en fräsch vinägrett och blir matigare och godare tillsammans med det rostade brödet. Toppa med basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Panzanella - italiensk brödsallad

Ingredienser

4 portioner
4 skivor ljust surdegsbröd
2 msk olivolja
800 g tomater (gärna olika färger)
1 gurka (à 350 g)
1 burk inlagd grillad paprika (à 200 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 dl oliver
1/2 förp sardellfiléer i olja (à 80 g)
1 kruka basilika

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • En solklar favorit hos oss när vi äter grillat. Mums!

    Åsa

Näringsvärde per portion

Energi1748 KJ / 420 kCal
Fett33 g
Salt2.76 g
Kolhydrater22 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Grön panzanella
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad caesarsallad
    Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Olivröra
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rostad potatissallad med tapenade
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bucatini med sardell och pangrattato
    Betyg 4 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad