Oxfilé med palsternackspuré
Oxfilé passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen eller när du vill lyxa till det lite. Laga till oxfilén så att den blir riktigt mör och servera den tillsammans med en krämig palsternackspuré.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g oxfilé
4 vitlöksklyftor
2 msk smör
3 msk koncentrerad kalvfond
1 1/2 dl vatten
1/2 msk majsstärkelse redning för mörka såser
16 körsbärstomater
100 g fetaost
16 svarta oliver
4 salladslökar
1 kruka dragon
1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Palsternackspuré
800 g palsternacka
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt margarin. Byt mjölken mot mjölkfritt alternativ, t ex Solhavre. Välj mjölkfri buljongtärning i stället för kalvfond. Byt fetaosten mot tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1970 KJ / 470 kCal
Fett22 g
Kommentarer