Oxfilé med palsternackspuré

Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
0
Oxfilé med palsternackspuré

Oxfilé passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen eller när du vill lyxa till det lite. Laga till oxfilén så att den blir riktigt mör och servera den tillsammans med en krämig palsternackspuré.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Oxfilé med palsternackspuré

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g  oxfilé
4   vitlöksklyftor
2 msk  smör
3 msk  koncentrerad kalvfond
1 1/2 dl  vatten
1/2 msk  majsstärkelse redning för mörka såser
16   körsbärstomater
100 g  fetaost
16   svarta oliver
4   salladslökar
1   kruka dragon
1/2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Palsternackspuré

800 g  palsternacka
5 dl  mjölk
1 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt margarin. Byt mjölken mot mjölkfritt alternativ, t ex Solhavre. Välj mjölkfri buljongtärning i stället för kalvfond. Byt fetaosten mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1970 KJ / 470 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

Brummers kalvlever med bercy-sås
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostbiff på buffén
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Fläskkotletter med dragonstuvade morötter
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé med café de paris-smör och rostad potatis
Betyg 4.6 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad kycklingfilé med cidersås och dragonpotatis
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga