Örtslungad färskpotatis

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
5
Örtslungad färskpotatis

Sätt extra smak på den nykokta färskpotatisen med en örtig basilika- och persiljeolja. Den ljumma potatisen drar åt sig fint av alla smaker och det kommer att dofta mer än ljuvligt. Servera på buffén, till grillat eller varmrökt fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Örtslungad färskpotatis

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg  färskpotatis
1 dl  kallpressad rapsolja
1   kruka basilika
1   kruka persilja
1 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Borde funka med små delikatesspotatisar nu när det inte finns färskpotatis?

Magnus

2024-02-28

Absolut Magnus! Det funkar alldeles perfekt! Lycka till, Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-29

Den här potatisen fixar jag alltid på sommaren när vi har gäster eller fest, så gott och somrigt! Återkommande favorit 😊

Anette

2023-06-22

Underbart gott! Jag serverade oljan bredvid potatisen istället för att blanda. Jag tyckte det var lite väl salt, trots att jag inte saltat potatisvattnet, så jag hällde i 1/2 dl olivolja till. Det var nästan godare dagen efter, att doppa de små kalla potatisarna i örtoljan. Perfekt tapasrätt! 👍

Leena margareta

2020-06-20

Näringsvärde per portion

Energi1163 KJ / 278 kCal
Fett15 g
Salt1.7 g
Kolhydrater31 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Ägg- och räksmör
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilikacrème
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordärtskocksaioli
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Basilikasås
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Basilikabakad färskpotatis med citron
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtgrillat lamm med rostade primörer
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga