Moussaka

Moussaka, den klassiska grekiska gratÀngen med lammfÀrs och aubergine i grunden. Moussakan smaksÀtter du bland annat med vitlök och krossade tomater innan lite fetaost med ljuvlig sÀlta fÄr toppa gratÀngen.

Ingredienser
4 portioner
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g nöt- eller lammfÀrs
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl vatten
1 köttbuljongtÀrning
2 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 auberginer
1 tsk salt
3 dl yoghurt , gÀrna grekisk
3 Àgg
1 1/2 krm peppar
150 g fetaost
Serveringsförslag
grönsallad
Gör sÄ hÀr
00:30:00
00:15:00
00:02:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
NÀringsvÀrde per portion
Energi2936 KJ / 702 kCal
Fett47 g
Salt3 g
Kolhydrater17 g
Protein52 g
Kommentarer
Inte speciellt gott. Kör med standard recept (bechamĂ©l sĂ„s) ska det vara. Har jĂ€mfört bĂ„da varianterâŠ
Kjell Äke
2025-06-24à h vad jag Ängrar att jag tog mina sista Àgg till denna rÀtt. Mycket bÀttre med vanliga traditionella ostsÄsen!
Annika
2025-06-23JĂ€ttegott!
Lars-erik
2025-06-08