Morotspaj

Betyg 4 av 5.70 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Morotspaj

En spännande och god paj som innehåller bland annat morötter, lök, citron och timjan. Med hjälp av osten och äggen blir rätten genast matig. Servera gärna med en frisk avokadosallad så blir rätten komplett.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1997

Morotspaj

Ingredienser

1 paj
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl fint riven ost t ex svecia
2 msk kallt vatten

Fyllning

2 gula lökar
4 morötter
1 - 2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk pressad citron
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 dl riven ost t ex svecia
150 g cream cheese

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Fräsch och god. Skippade färskosten och körde bara på 150g fetaost. Blev perfekt. Kanske lite mer kryddor nästa gång.

    Peter

  • Använde västerbottenost i skal och fyllning och fetaost överst ist för cream cheese, blev mycket gott! Men kommer nog ta lite mindre vitlök nästa gång.

    Åsa

  • Instämmer med övriga ”kockar” - en jättegod paj! Följde receptet -nästan. Det blev en rensning i grönsakslådan också. Vilket innebar att jag adderade en röd paprika (som hade passerat bäst före datum), samt en halv röd chilifrukt.

    Anna-lisa

  • Verkligen jättegott! Jag använde fetaost + cream cheese, och det var bra, för fetaosten gav pajen det extra sting som den behövde. Det här ska jag göra om!

    Alexandra

  • Vi bytte ut timjan mot ramslök och körvel. La även till lite sambal samt getost som smulades över. Det blev jättegott!

    Lovisa

  • Fantastiskt god paj som hela familjen tyckte om! Hade gjort två st till en buffé på vår sons studentmottagning & fick många lovord om pajerna! Kan verkligen rekommendera detta recept.

    Anna

  • Pajskalet mkt gott (använde Västerbottenost) men glömde vitlök. Tyckte den var lite tam och skulle använda get/fårfetaost istället för cream cheese nästa gång!

    Constance

  • Supergod och enkel att göra, våra grönsakskeptiske son gillade den skarpt.

    Leif

  • Det här är min nya favoritpaj ! Jag gör dock en större paj på ca 4 dl mjöl samt använder mer fetaost och ett bra tips är att använda Västerbottensost till pajskalet.

    Christin

  • Jag har fått tips om detta recept av min dotter och det är en underbart god paj! Jag har gjort den flera gånger och alla vill ha receptet. Går jättebra att frysa också!

    Ingegerd

Testa liknande recept

  • Saffransglasyr
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Krämig laxdipp med färskost
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frosting
    Betyg 4.1 av 5.104 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Parma- och pestofyllda fläskrullar
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxrullar med pepparrot
    Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad