Morots- och cottage cheeseplättar

Plättar med rivna morötter och cottage cheese är ett gott alternativ till de klassiska plättarna och om du serverar dem med en sallad av lök och tomater med balsamvinäger så får du en härligt syrlig brytning. Lunch eller middag, en plätt är aldrig fel!

Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1489 KJ / 355 kCal
Fett16 g
Salt3.66 g
Kolhydrater27 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stHade varit bra med vikt på morötterna istället för antal. Morötter kommer i olika storlekar.
Marianne
Hej Marianne! Nu är receptet uppdaterat med vikt på morötterna. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Gjorde dessa goda plättar för minst 10 år sedan och mindes att de var svåra att steka. Återupplivade receptet idag med min kärbo och la till extra mjöl och ägg, vilket resulterade i att de höll ihop riktigt bra. De blev jättegoda och tomatsalladen som tillbehör är pricken över i:et :-)
Lucia
Brukar steka keso plättar hemma och på jobbet (gruppbostad) enligt viktväktarrecept och är super gott och kladdar inte någonting. Men jag låter alltid smeten vila ca 45min innan stekning. Ska prova detta recept och kommer nog oxå prova att blanda i rivna rödbettor.
Karolina
Detta recept var jättegott. Hade inga problem med att steka i stekpanna. Använde margarin istället för olja, håller med föregående talare om detta. 3 minuter var perfekt. Då hade plätten hunnit stelna och gick att vända på. Gör 3-4 plättar, gör man för stora per omgång i stekpannan är det svårare att vända och det blir bränt. Jag stekte på medel hela tiden. Det var perfekt. Tomatsalladen, framförallt rödlöken ger en jättegod smak till detta. Stekte bacon och champinjoner och hade även en grönsallad till:)
Danielle
Supergod smak men aj vad kladdigt och svårstekt! Snudd på omöjligt. Efter de första fyra gav jag upp och lade resten av smeten på bakpappersklädd plåt på 250 grader i ugnen, och där är de just nu. De borde gå hyfsat att vända när väl äggen stelnat. Men verkligen god smak, tyckte alla i familjen som fick smaka de "misslyckade" från stekjärnet.
Ingela
De blev mycket "snygga" och okladdiga i ugnen, ganska högt upp i 250 grader! Testa det istället för stekjärnet så slipper ni göra vad jag gör i skrivande stund... rengöra järnet med diskmaskinstablett och kokande vatten.
Ingela
Ingen i familjen tyckte om detta. Kladdiga och svårstekta.
Karin
Det går alldeles utmärkt för dom som inte tål laktos. Finns nämligen laktosfri keso, som dessutom är jätte god.
Helen
Jag brukar steka plättarna i flytande margarin istället för olivolja. Tycker att det är svårt att steka i olja då den lätt får för hög temperatur vilket kan ge en konstig bismak.
Anna
Saftiga och goda plättar. Tomatsalladen är ett måste till.
Cristin