Morfars honungsspjäll med spetskålssallad

Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
13
Morfars honungsspjäll med spetskålssallad

Honungsspjäll med spetskålssallad kräver sin tid för tillagning, men det är det värt. Revbensspjällen har en härlig sötma av honung. Ingefära och nejlikor ger också fängslande smak.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Morfars honungsspjäll med spetskålssallad

Ingredienser

5 portioner
1 1/2 kg  tjocka revbensspjäll (i bitar)

Marinad

2 1/2 msk  honung
1 msk  vitvinsvinäger
1 1/2 dl  färskpressad apelsinjuice
2 msk  kinesisk soja
1 tsk  ingefära
1 tsk  malda nejlikor
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Kålsallad

250 g  spets- eller sommarkål
1   vitlöksklyfta
1 msk  dijonsenap
1/2 msk  honung
1/2 dl  olja
1/2 msk  vinäger
1/2 dl  hackad persilja
1 tsk  salt
flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Det är de godaste revbensspjäll jag ätit.

Anita

2015-12-18

Grilla i ugnen 1-1½ timme ?????

Robert

2010-12-22

Provade dessa revben på julbordet iår. Alla gillade dem skarpt! Personligen vill jag gärna ha dem lite saltare, men det är ju lätt fixat med lite bordssalt...

Maria

2008-12-25

Näringsvärde per portion

Energi2682 KJ / 641 kCal

Testa liknande recept

Koreanska spjäll
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade spareribs
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Limestekt revbensspjäll med sweet plum sauce
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Revbensspjäll med kumquats
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Revbensspjäll med julmustglaze
Betyg 4.7 av 5.
62 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga