Morfars honungsspjäll med spetskålssallad

Betyg 3.8 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Morfars honungsspjäll med spetskålssallad

Honungsspjäll med spetskålssallad kräver sin tid för tillagning, men det är det värt. Revbensspjällen har en härlig sötma av honung. Ingefära och nejlikor ger också fängslande smak.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Morfars honungsspjäll med spetskålssallad

Ingredienser

5 portioner
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll (i bitar)

Marinad

2 1/2 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk kinesisk soja
1 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 tsk salt
1 krm peppar

Kålsallad

250 g spets- eller sommarkål
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1/2 msk honung
1/2 dl olja
1/2 msk vinäger
1/2 dl hackad persilja
1 tsk salt
flingsalt

Gör så här

00:30:00
01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Det är de godaste revbensspjäll jag ätit.

    Anita

  • Grilla i ugnen 1-1½ timme ?????

    Robert

  • Provade dessa revben på julbordet iår. Alla gillade dem skarpt! Personligen vill jag gärna ha dem lite saltare, men det är ju lätt fixat med lite bordssalt...

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi2682 KJ / 641 kCal

Testa liknande recept

  • Revbensspjäll med julmustglaze
    Betyg 4.7 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Five spice ribs med kryddiga nudlar
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll five spices
    Betyg 4.1 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Grillade spareribs
    Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad