Medelhavsfisk

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
7
Medelhavsfisk

Som namnet antyder har denna fiskrätt fått smak av typiskt sydeuropeiska ingredienser som körsbärstomater och provencalska örter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2012

Medelhavsfisk

Ingredienser

4 portioner
520 g  torskfiléer
600 g  fast potatis
1   zucchini
2   röda paprikor
2   rödlökar
1/2   ask körsbärstomater (à 250 g)
1 1/2 msk  olivolja
1 1/2 msk  frysta örtkryddor Provencale
1 tsk  salt
2 krm  peppar
1 1/2 dl  matyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Men var hittar man idag djupfrysta Provencalska kryddor?? Fanns förr i Findus sortiment men verkar ha utgått. Har aldrig sett det i ICA’s egna sortiment heller. Vore trevligt att få se det i butik igen.

Marie

2024-02-09

Supergott. Och enkelt att laga! Mina kräsna barn tog till och med om.

Åsa

2014-02-28

Jättegott!! Den hade fått en femma om det hade varit nåt annat än matyoghurt som sås, det blev lite tråkigt. Aioli som Lottie här nedan föreslår hade varit godare.

Elisabet

2012-12-04

Näringsvärde per portion

Energi1506 KJ / 362 kCal
Fett9.3 g
Kolhydrater36.2 g
Protein28.8 g

Testa liknande recept

Dressing Provencale
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med örtdressing
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk i form med äpple, lök och curry
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med ärter och dill
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga