Margaretas kladdkaka

Recept på enkel, god och riktigt kladdig kladdkaka. För Margaretas kladdkaka rör du ihop ägg, socker, kakao, smält margarin och mjöl. Efterrätten blir glutenfri med glutenfritt mjöl. Servera med glass eller grädde.
Nyfiken på fler kladdkakerecept?
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port.
Energi1435 KJ / 343 kCal
Fett18 g
Salt0.35 g
Kolhydrater40 g
Protein5 g
Kommentarer
32 stBlev inte alls bra i min ugn, efter 15 minuter var den svart på ovansidan, insidan bestod av sockerkaka i kanterna och smet i mitten. Testade annat recept med lägre temperatur så blev det bra.
Malin
Hej Malin! Vad tråkigt att kakan inte blev bra. Det är alltid klurigt med grader eftersom alla ugnar är olika. Och om man använder varmluft eller vanlig över & undervärme ger även det olika resultat. Härligt att du ändå fick till en kaka. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
En supergod kladdkaka där man kan byta ut både smöret till laktosfritt och mjölet man har hemma. Gott med både nötter/strössel eller annat barnen vill ha som ett gott täcke.
Carina
JÄTTEGOD! Bakade med blandning av mandel-nöt- o kokosmjöl, även lite nötter i, blev kanongod.
Birgitta
lade till 1 1/2 tsk vaniljsocker o 1/2 tsk bakpulver, gott!
Åsa
Jättegod. Lagom kladdig, har baka med glutenfritt och vanligt vetemjöl ca 18 min i ugn oavsett mjöl. Bara så kladdigt god . Har gjort den flera gånger
Berit
Jättegod, kladdig trots att den blev kvar i ugnen någon minut för länge. Lätt och snabb.
Malin
TIPS! hacka ner 100 gram marabou apelsinkrokantchoklad och blanda ner i smeten....ha inte inne kakan riktigt 20min....det räcker med 15! i varmluftsugn räcker 10min! servera med grädde blandad med lite kanel! kanongod kombination med apelsin och kanel!!!PROVA!
Annamaria
Denna kladdkaka är toppen! (Jag använde vetemjöl) Jättegod och så där perfekt kladdig som en kladdkaka ska vara!
Ina
Har provat receptet två gånger. Hade den i ugnen kortare tid, då blev den snarare "lös" än kladdig. Andra gången hade jag den i ungen i ca 20 min, då blev konsistensen mer sockerkakslik. Finns bättre kladdkake-recept enligt mig.
Maria
Nyttigt hit och nyttigt dit. Vi pratar om en kaka, det är inget man trycker i sig till frukost heller. Denna är helt fantastiskt god. Men jag som så många andra hade i vanligt vetemjöl. 20 minuter var dock på tok för lång tid i min mystiska ugn så jag nöjde mig med 10. Kanongod! Servera med grädde också så sticker det verkligen i ögonen på alla nyttignissar! =)
Kalehla