Lingonsill
Klassisk sill på nytt sätt! Dessa salta sillbitar varvar du med en smakfull lag med både syrliga lingon, peppar, söt honung, morot och lök före sillen ställs kallt under minst ett dygn. Servera lingonsillen till nykokta färskpotatisar och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009
Ingredienser
10 portioner
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
2 dl socker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit (12 %)
12 svartpepparkorn
1 msk honung
1 morot
1 rödlök
2 dl frysta lingon
4 lagerblad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Passar bra till buffé. Antal portioner är beräknade efter buffébordet.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott. Jag som har svårt för sill gillar dettsa skarpt, dock tillsatte mindre svartpepparkorn och la i kryddpeppar och nejlikor ( några få ).
Fredrik
2010-12-16