Lingonsill

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
1
Lingonsill

Klassisk sill på nytt sätt! Dessa salta sillbitar varvar du med en smakfull lag med både syrliga lingon, peppar, söt honung, morot och lök före sillen ställs kallt under minst ett dygn. Servera lingonsillen till nykokta färskpotatisar och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Lingonsill

Ingredienser

10 portioner
2   burkar inläggningssill (à 420 g)
2 dl  socker
3 dl  vatten
1 dl  ättiksprit (12 %)
12   svartpepparkorn
1 msk  honung
1   morot
1   rödlök
2 dl  frysta lingon
4   lagerblad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Passar bra till buffé. Antal portioner är beräknade efter buffébordet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Gott. Jag som har svårt för sill gillar dettsa skarpt, dock tillsatte mindre svartpepparkorn och la i kryddpeppar och nejlikor ( några få ).

Fredrik

2010-12-16

Testa liknande recept

Lingon- och enbärssill
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonsill med pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Whisky- och lingonsill
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingon-och pepparsill
Betyg 2.5 av 5.
270 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärs- och citrussill
Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga