Lax och grönsaker i krämig ajvar

Du behöver inte mycket tid för att tillaga den här underbara rätten. Du smörsteker svamp och lök och tillsätter crème fraiche och smakrik ajvar relish. Därefter låter du bitar av lax och grönsaker småputtra tills du får en krämig och magnifik rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009

Gör så här
00:03:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag hittade ingen ajvar i min butik, så jag tog råris istället. Såsen värmde jag inte upp, utan den serverade jag kall åran på den varma maten . Lotta .
Anne-charlotte
2025-07-21Testlagare Åke Nilsson Andra gången skar jag lite större bitar av laxen. Bitarna fick dra i olja smaksatt med mortlade fänkålsfrön en stund innan de tillagades. Jag lät en matsked finhackad fänkål fräsa med löken och svampen. Slutligen toppade jag med skalade räkor vid serveringen. BETYG: 4,9
Ica-köket
2009-01-16Testlagare Mikaela Fredin Jag hade lite svårt att hitta ajvar men fann den till slut. Annars var det lätt att hitta varorna, och receptet var enkelt att förstå. Mmm, den här rätten gör vi snart igen! Fast nästa gång provar vi med en starkare ajvar och tar kanske lite mindre av den i stället. BETYG: 4,4
Ica-köket
2009-01-16