Lammburgare med aromsmör och myntabulgur

Lammfärs och rivet citronskal gör de saftiga burgarna extra smakrika och med mynta i salladen blir det en klockren kombination. Gör gärna dubbel sats av det härliga aromsmöret och spara hälften till helgens grillkalas!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Ingredienser
4 portioner
1 dl bulgur
2 rödlökar
1/2 färskpressad citronjuice
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 dl hackad mynta (1/2 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
2 msk olivolja
Aromsmör
75 g rumsvarmt smör
1 vitlöksklyfta
6 soltorkade tomater i olja
1 msk chilisås av ketchuptyp
3 msk finhackad persilja
3 msk finriven parmesan
1 krm peppar
Burgare
400 g lammfärs
1 ägg
finrivet skal av 1 citron (1 citron ger ca 1 tsk skal)
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja att steka i
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
18 stKan inte skriva ut, tyvärr. Är det en regel ni har?
Maria
Hej Maria! Om du går in i receptet via ica.se så kan du skriva ut det. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Helt underbar rätt! Mycket smakrik och fräsch. Jag brukar följa principen "Man tar vad man haver". Jag hade couscous i skafferiet och vanlig gul lök i kylen. Jag bytte därför bulgur mot couscous (det är trots allt samma gröda - vete), och rödlökar mot gula lökar. Lammfärsen var slut när jag handlade, då fick jag ta och göra burgare av blandfärs (50% nöt, 50% gris). Burgarna blev supergoda. Spännande med citronskal! Det gjorde susen. Aromsmöret smakade helt gudomligt, trots att jag skippade parmesanosten. Myntan i bulguren (couscousen i mitt fall) hade jag klarat mig utan, den var dyr (nästan 30 kronor kruka), och kändes inte så mycket, andra smaker tog över. Nästa gång ska jag nog ta persilja istället, det blir då en matigare variant av taboule. Men det är bara en petitess, rätten som helhel får toppen betyg av mig och hamnar i pärmen "Lykade rätter"!
Tatiana
Lammfärsbiffarna var otroligt goda, de smälte i munnen. Jag hade aldrig testat lammfärs förut men nu är det en ny favorit. Aromasmöret gjorde också succé, det passar även väldigt bra till grillad fläskkotlett. Tips inför grillsäsongen! Myntabulgurn gjorde jag enligt receptet första gången men andra gången tog jag dubbelt så mycket bulgur då det inte riktigt räckte första gången. Jag halverade även mängden rödlök då jag tyckte att den tog över smaken för mycket. Överlag ett mycket bra recept med många goda smaker!
Jessica
Mycket god köttfärsrätt, lamm är på väg att bli en ny favorit här hemma, synd bara att det är så dyrt just nu.. Jag gjorde en del ändringar i receptet, bland annat hoppade jag över chilisås och soltorkade tomater i aromsmöret, det räckte med de körsbärstomater jag redan hade, och använde endast en kombination av persilja och vitlök där vitlöken var den dominerande smaken. Jag hittade heller ingen färsk mynta, men bulguren blev ovanligt god ändå. Fina smakkombinater av syrlig citron och söta körsbärstomater. Även det visuella intrycket blev lyckat. Man skulle utan vidare ha kunnat göra en större sats. Jag kommer absolut att laga den här rätten igen.
Emma
Detta är ett riktigt festrecept eller vardagslyx! Myntan i bulgurn passade perfekt till lammet. Hela rättens absoluta höjdpunkt var aromsmöret. Det var fantastiskt gott när det långsamt smälte över de fina citrussmakande lammfärsbiffarna. Detta är en mycket trevlig rätt att laga tillsammans med familj och vänner och njuta av under en skön sommarkväll.
Jenny
Detta är ett riktigt festrecept eller vardagslyx! Myntan i bulgurn passade perfekt till lammet. Hela rättens absoluta höjdpunkt var aromsmöret. Det var fantastiskt gott när det långsamt smälte över de fina citrussmakande lammfärsbiffarna. Detta är en mycket trevlig rätt att laga tillsammans med familj och vänner och njuta av under en skön sommarkväll.
Jenny
Detta är ett riktigt festrecept eller vardagslyx! Myntan i bulgurn passade perfekt till lammet. Hela rättens absoluta höjdpunkt var aromsmöret. Det var fantastiskt gott när det långsamt smälte över de fina citrussmakande lammfärsbiffarna. Detta är en mycket trevlig rätt att laga tillsammans med familj och vänner och njuta av under en skön sommarkväll.
Jenny
Enkelt att tillaga och festligt gott! Alla dessa ingredienser lyfter liksom fram smakerna hos varandra. Yngste sonen sa "Mina smaklökar dansar!" Ja, det är ett gott betyg det! Detta kommer vi att göra flera gånger, precis enligt receptet.
Anna-karin
Carina Svedenberg Widqvist: testlagare En otroligt smakrik rätt, som känns somrig. Kan med fördel lagas till all form av grillad mat,både röran och bulgursalladen var en lyckträff. Tidsmässigt tog det lite mer tid än 30 min. Lättlagat, gott och mycket smak. Det här blir en rätt som vi kommer att återkomma till
Carina
En riktigt fräsch rätt som jag absolut ska göra igen. Bulgursalladen var härligt frisk, även om det var något tveksamt i receptet hur mycket citronsaft som skulle användas. Jag kokade bulguren tillsammans med en god, grönsaksbuljong, använde små, smalrika kvisttomater istället för cocktailtomater och lade i fetaost också. Det höjde smaken ytterligare. I vanliga fall är jag lite tveksam till lammfärs, men den friska citronsmaken gjorde biffarna riktigt goda. Dessutom var de förvånandsvärt saftiga. Det kunde till och med ha varit mer citronskal i. Aromsmöret till var överraskande gott, riktigt läckert. En grönsallad till, skapade harmoni på tallriken, både för ögat och smaken. Även om rätten tog lite längre tid att laga än 30 minuter, var den deffinitift värd att vänta på.
Franciska