Recept: Bulgursallad med broccoli och tomat
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Bulgursallad med broccoli och tomat

3 röster

Ett tillbehör som passar till det mesta. Bulgursalladen är matig, smakfull och nyttig. Den finhackade myntan, färskpressade citronjuicen och vitlöken ger de färgglada broccolin och tomaterna en ypperlig smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005.

Ingredienser

  • 4 dl bulgur
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 rejält knippe färsk finhackad mynta
  • 2 - 3 krossade, hackade vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 400 g broccolibuketter
  • 4 - 5 tomater

Så här gör du

  1. Tillaga bulguren enligt anvisning på paketet.
  2. Häll av ev vatten eller buljong och blanda ner citronjuice och olivolja. Krydda med mynta, vitlök, salt och peppar.
  3. Bulguren ska ha mycket smak, den blir mildare när den svalnar och blandas med grönsaker.
  4. Koka broccolin ätmjuk och tärna tomaterna. Blanda alltsammans vid servering gärna rumstempererat. Smaka ev av med ytterligare citronjuice, gärna en skvätt olivolja, ett varv på svartpepparkvarnen och en nypa flingsalt.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: använd kokt ris, gärna fullkorns-eller råris, i stället för bulgur.