Kycklingpanna med svarta bönor

En ljuvlig kycklingpanna med svarta bönor som du snabbt kan blanda ihop. Några torkade aprikoser eller russin ger en härlig söt ton som passar utmärkt med bönorna och kycklingstrimlorna. Servera med till exempel quinoa.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Ingredienser
4 portioner
1 liten squash
1 rödlök
1 gul paprika
6 - 7 torkade aprikoser (eller russin)
350 g strimlad kyckling (färdigpaketerad eller strimlad bröst-/lårfilé)
1 tsk olja till stekning
1 burk svarta bönor (à ca 400 g)
500 g krossade tomater
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
flingsalt
nymalen svartpeppar
Till servering
fullkornsbulgur, quinoa, ris eller potatis
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1797 KJ / 427 kCal
Kommentarer
6 stI beskrivningen står inte att man ska hälla i de svarta bönorna.
Eva
Hej Eva! Hoppsan, det hade visst missats. Men nu har vi uppdaterat receptet med bönorna. Tack för att du hörde av dig så vi kunde rätta till receptet. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Jättegott! Dubblade kryddorna och serverade med havreris. Kycklingen stektes vid sidan om så att rätten passade till oss som föredrar veggo också 😉. Tillbehör: picklad rödlök och turkisk yoghurt. 👍
Cecilia
Har bara gjort den citrondressade råkostsalladen. Åt den till stekt lax. Jättegod, syrlig, vackra färger.
Susanna
Jättegod kycklinggryta med härliga färger! Vi åt quinoa till, men nästa gång gör jag en större sats och äter grytan med bara bröd till.
Maria
Alla tiders goot! Jag har lagat den flera ggr och också frusit in den. Smakar lika bra varje gång. Jag har lagt till sötpotatis och palsternacka ibland. Ålder från 3 år och uppåt.
Kerstin
Härligt recept! Enkelt, gott och mycket mat. Ha gjärna i lite chilipulver, ger lagom hetta.
Björn