Kyckling i kokosmjölk med lime och ingefära

Ta en paus från höstens murriga smaker med denna fräscha nudelrätt! Kyckling och grönsaker får kokas upp i kokosmjölken, och den smaksätts med både ingefära och chili. Denna asiatiska gryta äts sedan med risnudlar, och vid sidan av lite lime. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 morötter
1 msk rapsolja
600 g strimlad kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
400 ml kokosmjölk
1 kycklingbuljongtärning
1 msk riven ingefära
1 röd peppar (chili)
4 port risnudlar (eller äggnudlar)
salt
peppar
1 lime
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2256 KJ / 538 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater28 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Receptet är ju INTE fri från varken gluten eller ägg om man ska kunna servera med äggnudlar! Annars ett riktigt gott recept :)
Linda
2025-09-10Tack Linda för att du uppmärksammade oss på detta. En miss av oss när vi uppdaterat receptet och lagt till äggnudlar som alternativ. Roligt att du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-09-10Klart en favorit. Tips använd ingefäran du får över efter att ha gjort ingefära shot!
Ingrid
2025-04-19Väldigt god.
Camilla
2025-01-26