Kyckling carbonara

Betyg 3.2 av 5.183 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Kyckling carbonara

Snabblagad och god variant på den klassiska rätten Carbonara. När du blandar parmesanost och crème fraiche får pastan en krämig konsistens. Kyckling som stekts med lök blandas i och ger mer smak innan du toppar med bacon, parmesan och svartpeppar.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Kyckling carbonara

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklingfilé
300 g pasta (t ex penne)
1 paket bacon (à 140 g)
1 gul lök
1 dl vitt vin
2 msk konc kycklingfond
2 dl crème fraiche
1 dl riven parmesan + lika mycket till servering
4 äggulor
1/2 dl hackad persilja
olivolja
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Carbonara med kyckling borde vara straffbart

    Thor

  • Hade inte äggula och persilja. Blev väldigt gott.

    Christina

  • Otroligt gott!

    Susannah

  • Supergott! Rekommenderar!

    Therese

  • Helt ok men inget wow, tycker att persiljan tar över smaken. Kan definitivt inte kalla detta för carbonara förövrigt.

    Kim

  • Det såg väldigt lovande ut innan man lade till parmesan, då var det som att det skar sig och det blev vattnigt och gick inte att äta. Tyvärr! Mvh, Mattias

    Mattias

  • Herregud så gott detta var! Testade att byta ut vanlig bacon till kycklingbacon då jag helst inte äter fläsk. Maträtten vart gudomlig! Det vart en härlig kombination av den krämiga såsen och äggulan ihop med krispig bacon och pasta kokad al dente.. rekommenderar starkt!

    Amela

    Hej Amela! Taaack för din fina recension. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Underbart gott 😋

    Pär-olof

  • Söker man på carbonara på denna sida får man tre träffar men inget recept på en riktig carbonara. Måhända smakar maten i dessa recept gott, men snälla, kalla saker för vad de egentligen är och sätt inte "falska etiketter"! Krämig kycklingpasta t.ex. En Pasta Carbonara innehåller pasta (helst spaghetti), sidfläsk (i nödfall bacon), äggula (i vissa varianter hela ägg), grädde (utesluts för det mesta om man använder hela ägg), Parmesanost och rikligt med grovt nymalen svartpeppar...

    Karin

Näringsvärde per portion

Energi3784 KJ / 904 kCal
Fett46 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein67 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Spaghetti carbonara med färskost
    Betyg 3.8 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bönpasta carbonara
    Betyg 3.2 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Asiatisk carbonara
    Betyg 2.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig carbonara
    Betyg 4 av 5.3640 personer har röstat
    Receptet har 250 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling carbonara med tomater
    Betyg 3.6 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vinbrässerad tupp - coq au vin
    Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad