Kyckling carbonara

Snabblagad och god variant på den klassiska rätten Carbonara. När du blandar parmesanost och crème fraiche får pastan en krämig konsistens. Kyckling som stekts med lök blandas i och ger mer smak innan du toppar med bacon, parmesan och svartpeppar.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingfilé
300 g pasta (t ex penne)
1 paket bacon (à 140 g)
1 gul lök
1 dl vitt vin
2 msk konc kycklingfond
2 dl crème fraiche
1 dl riven parmesan + lika mycket till servering
4 äggulor
1/2 dl hackad persilja
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3784 KJ / 904 kCal
Fett46 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein67 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stCarbonara med kyckling borde vara straffbart
Thor
Hade inte äggula och persilja. Blev väldigt gott.
Christina
Otroligt gott!
Susannah
Supergott! Rekommenderar!
Therese
Helt ok men inget wow, tycker att persiljan tar över smaken. Kan definitivt inte kalla detta för carbonara förövrigt.
Kim
Det såg väldigt lovande ut innan man lade till parmesan, då var det som att det skar sig och det blev vattnigt och gick inte att äta. Tyvärr! Mvh, Mattias
Mattias
Herregud så gott detta var! Testade att byta ut vanlig bacon till kycklingbacon då jag helst inte äter fläsk. Maträtten vart gudomlig! Det vart en härlig kombination av den krämiga såsen och äggulan ihop med krispig bacon och pasta kokad al dente.. rekommenderar starkt!
Amela
Hej Amela! Taaack för din fina recension. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Underbart gott 😋
Pär-olof
Söker man på carbonara på denna sida får man tre träffar men inget recept på en riktig carbonara. Måhända smakar maten i dessa recept gott, men snälla, kalla saker för vad de egentligen är och sätt inte "falska etiketter"! Krämig kycklingpasta t.ex. En Pasta Carbonara innehåller pasta (helst spaghetti), sidfläsk (i nödfall bacon), äggula (i vissa varianter hela ägg), grädde (utesluts för det mesta om man använder hela ägg), Parmesanost och rikligt med grovt nymalen svartpeppar...
Karin