Kryddig helgkalkon
Den här kryddiga kalkonen behöver lång tid på sig i ugnen för att fånga upp smakerna från äpple, honung och soja och är därför exemplarisk att avnjuta på den lediga helgen. Till fågeln serverar du en gräddig sås, potatis och picklade grönsaker.
Ingredienser
8 portioner
3 kg kalkon
50 g smör eller margarin
2 msk flytande honung
2 msk soja
1 apelsin (rivet skal och saft)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 äpplen
Sås
2 dl hönsbuljong
3 dl grädde
majsstärkelse
svartvinbärsgelé
salt och peppar
Till servering
hasselbackspotatis
picklade grönsaker
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alltid minst en gång varje jul hela familjens favori
Annette
2024-01-06Fantastiskt god, gjort den flera gå ger!
Lise-lotta
2020-01-05