Kristianopels midsommartårta

Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
2
Kristianopels midsommartårta

Denna Kristianopelstårta innehåller en cheesecake-liknande botten toppad med vit chokladmousse. Syrlig och fräsch då moussen delvis är baserad på kvarg. En härligt vacker och god student- eller midsommartårta med sommarens alla bär.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Kristianopels midsommartårta

Ingredienser

10 portioner

Mousse

2   gelatinblad
300 g  vit choklad
3/4 dl  socker
2 dl  vispgrädde
2 1/2 dl  kvarg (10%)

Botten

100 g  smör
16   digestivekex

Garnering

2 dl  vispgrädde
rivet skal av 1   lime
1 1/2 l  bär och frukt, t ex jordgubbar, hallon, mango och kiwi
vit choklad att hyvla över
citronmelissblad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på digestivekexen.
I övrigt är tårtan fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper.

Gör så här

Tips

Enkel tårtbotten: Digestivekexen kan också smulas i en mortel eller läggas i en plastpåse och smulas med händerna eller med en kavel.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Usch så söt och sliskig. Slängde resterna.

Maria

2011-08-21

Galet god! Bra att så mycket går att förbereda redan dagen innan.

Anna-karin

2011-08-04

Testa liknande recept

Apelsincheesecake på chokladbotten
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Passionscheesecake
Betyg 3.2 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonmoussetårta
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nougatchokladtårta
Betyg 3 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citron- och limecheesecake
Betyg 4.4 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polkagrisdröm
Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga