Kräft- och fiskpanna med dill och tomat

Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat
9
Kräft- och fiskpanna med dill och tomat

Denna fiskpanna är en krämig och smakrik middagsrätt. Sejfilén kombineras bra ihop med kräftstjärtar, tomater och dill. Servera ihop med nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011

Kräft- och fiskpanna med dill och tomat

Ingredienser

4 portioner
400 g  sejfilé
900 g  potatis

Sås

1   burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1   gul lök
1 msk  olja
1 1/2 dl  lag från kräftor
2 1/2 dl  mellangrädde
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
4   tomater
2 msk  hackad dill
1   citron
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Lade till hummerfond och tomatpuré. Potatis o ärtor till. Blev gott.

Jenny

2023-06-21

Använde en paket frysta kräftor som inte gick åt på kräftskivan. Använde lagen därifrån också, blev jättegott,!

Karin

2022-01-13

Jätte gott! men behövdes lite mer smak.

Malin

2011-09-19

Näringsvärde per portion

Energi2259 KJ / 540 kCal
Fett19.7 g
Kolhydrater46.5 g
Protein43.4 g

Testa liknande recept

Tortellinigratäng
Betyg 3.6 av 5.
204 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sej med fänkål och potatis
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler i ugn med klyftpotatis
Betyg 3.8 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkor Indienne
Betyg 4.3 av 5.
140 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig kräftpasta med salladsärter
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crêpes med kräftor och svamp
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga