Frikadeller i tomatsås

Bjud på italienska frikadeller till middag! Dessa saftiga frikadeller gör du på kalvfärs. Smaksätt frikadellerna med citron, parmesan och basilika. De smakrika köttbullarna får koka i tomatsås och serveras med spaghetti kokt till perfektion.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 msk konc grönsaksfond
3 dl vatten
1 tsk salt
500 g kalvfärs
1 ägg
1 tsk finrivet citronskal
1 dl hackad basilika
1 dl finriven parmesan
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
4 port spaghetti (4 port motsvarar ca 300 g)
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
16 stSupergott! Gjorde på blandfärs och körde tre tomatkross och hoppade vattnet, rekommenderas varmt!
Sophie
Gott! Jag gjorde på lammfärs.
Anna
Jättegott
Jane
Blev succé på landet till 18 personer. Alla barnen också.
Marianne
👍🏻🌻🙏🏻♥️
Jenny lynn
En favorit som återkommer. Gillas av alla i familjen, från 4 år.
Anne
Detta är en favorit som återkommer med jämna mellanrum. Alla i familjen gillar det! Från 10 år och uppåt.
Sara
Supergott!!
Lena
Mycket väl avvägt i smaker: tomat, parmensan, basilika och citron.
Ulla stina
Bytte lammfärsen mot finmald kanin. Blev lite torrt.
Mattias