Klassisk kalops

Den här klassiska kalopsen fyller dig med välbehag. Mört kött, spänstiga morötter och lök fräser du med kalvfond, lagerblad och kryddpepparkorn och blir till en komplett och gudomlig middag serverat med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Ingredienser
4 portioner
1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
4 morötter (4 morötter motsvarar ca 400 g)
2 gula lökar
1 msk smör
1 msk olja
3 lagerblad
30 kryddpepparkorn
1 liter vatten
2 msk konc kalvfond
1 1/2 msk majsstärkelse
salt från kvarnen
peppar från kvarnen
Till servering
kokt potatis
inlagda rödbetor
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med potatis och rödbetor men utan bröd till servering.
Energi2921 KJ / 670 kCal
Fett24 g
Salt5 g
Kolhydrater56 g
Protein58 g
Kommentarer
Nice!
Björn
2025-09-11Lägg i morötterna efter 30 minuter, så blir de lagom mjuka.
Bertil
2025-09-08Underbar smak. Tog rödlök istället för gul. Det var mat som verkligen hade fin smak tack vare lagerbladen och många kryddpeppar korn. Tack!
Jill
2025-08-12