Karibisk kyckling med sötpotatis

Kycklingklubbor är suverän allt-i-ett-mat till vardag och fest. Här är en kryddig variant med fruktiga toner à la Karibien med förenklad jerkkrydda, sötpotatis och en fräsch sås på fryst mango, ingefära, sambal oelek och lime.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Ingredienser
4 portioner
1 msk torkad oregano
1 tsk kanel
1 krm kajennpeppar
1 1/2 msk socker
1 1/2 msk vitvinsvinäger
4 kycklingklubbor (gärna majskyckling)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 rödlök
500 g sötpotatis
500 g potatis
2 lime
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Mangosås
250 g fryst, tinad mango
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk finriven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stEnkelt och smidigt med allt på en plåt. Använde filer och det fungerade perfekt. Lagom hetta.
Kristina
En av mina favoriter, fräsch med salsan
Lena
Härliga smaker, lättlagat och gott. Starkt på ett bra sätt.
Kristina
SUUUUPERGOTT! Bra dombo med mangosås och kryddor! Rekomendera vi lagar den igen!!!
Carlos
Som tonåring brukade min styvmor laga detta recept!! Helt magiskt goda smaker. Kanske något till påsk med alla fina färger?
Felicia
Väldigt god rätt! Använde kyckling filéer istället och la dem i en egen liten ugnsform på plåten.
Patrik
Hade vän från jamaica här....han tog 3 portioner :-)
Marie
Tyvärr inte en favorit. En rätt som inte kommer att lagas igen.
Mattias
Helt ok recept, men ingen favorit hos oss. Jag separerade potatis och kyckling, för jag ville inte ha potatisar dränkta i vätska från kycklingen, och satte dessutom in kycklingen i ugnen lite innan. Det var tur, för det tog längre tid för den att bli klar. Jag var inte jätteförtjust i såsen, men sambon gillade den. Dock är det en rätt som vi antagligen inte kommer laga igen.
Marie
Hade hoppats mycket på detta recept som lät jättespännande men blev tyvärr besviken. För många udda smaker som trängdes på tallriken i mitt tycke, dessutom var varken potatis eller kyckling klara på 30 minuter så fick ha inne längre i ugnen och då blev sötpotatisen mosig och löken bränd. Limen som var med på plåten blev jättebesk. Nej, ingen hit enligt mig. Synd!
Betty ulrika