Karibisk kyckling med sötpotatis
Kycklingklubbor är suverän allt-i-ett-mat till vardag och fest. Här är en kryddig variant med fruktiga toner à la Karibien med förenklad jerkkrydda, sötpotatis och en fräsch sås på fryst mango, ingefära, sambal oelek och lime.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 msk torkad oregano
1 tsk kanel
1 krm kajennpeppar
1 1/2 msk socker
1 1/2 msk vitvinsvinäger
4 kycklingklubbor (gärna majskyckling)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 rödlök
500 g sötpotatis
500 g potatis
2 lime
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Mangosås
250 g fryst, tinad mango
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
2 tsk finriven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Massera in ett gott örtsmör eller peta in vitlöksskivor under kycklingskinnet och pensla ovansidan med sesamolja, färskriven ingefära och hoisinsås nästa gång. Byt grönsaker och tillbehör efter säsong och smakinriktning.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En av mina favoriter, fräsch med salsan
Lena
2023-12-03Härliga smaker, lättlagat och gott. Starkt på ett bra sätt.
Kristina
2022-01-05SUUUUPERGOTT! Bra dombo med mangosås och kryddor! Rekomendera vi lagar den igen!!!
Carlos
2021-11-23