Karamellig brysselkål

Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
9
Karamellig brysselkål

Denna brysselkål blir ett givet tillbehör till julbordet! Gör stekt brysselkål med smör och koka i en socker- och vinägerblandning som gör den härligt karamelliserad. Smaka av med salt och peppar och servera!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Karamellig brysselkål

Ingredienser

6 portioner
500 g  brysselkål
1 1/2 msk  rörsocker
1/2 msk  vitvinsvinäger
3/4 dl  vatten
2 msk  smör
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Gott som tillbehör till många av julens rätter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat

Kommentarer

Så jäkla gott!! Lika gott varmt som kallt. Jag tog 2 msk rörsocker för extra sötma.

Carolina

2022-12-28

Kan man använda frystbrysselkål?

Malin

2022-12-13

Man behöver steka i smör många minuter innan man lägger vitvins vinäger.

Nalleli

2022-01-03

Testa liknande recept

Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamelliserad brysselkål
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkålssallad med apelsin och mandel
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yunnan revbensspjäll med brysselkål och päron
Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga