Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk

Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
1
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk

Brysselkålen är en läcker och vitaminrik delikatess i sig själv. Här steks den extra smakrik med apelsinskal och -saft och serveras till salt, knaprigt fläsk.

Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk

Ingredienser

4 portioner
1   apelsin
1   gul lök
500 g  brysselkål
2 msk  olivolja
1 msk  smör
flingsalt med jod
svartpeppar
ca 200 g  rimmat sidfläsk i bit eller kalkonbacon
1 dl  hackad persilja

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Det var gott kommer att anvNda deti igen.

Kristina

2017-01-09

Näringsvärde per portion

Energi1314 KJ / 314 kCal
Fett24.2 g
Kolhydrater10.8 g
Protein10.8 g

Testa liknande recept

Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fläskkarré med apelsingräddsås och rostad brysselkål
Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Brysselkål med getost och fikon
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinkyckling med brysselkål och gratäng
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karamelliserad brysselkål
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga