Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Brysselkålen är en läcker och vitaminrik delikatess i sig själv. Här steks den extra smakrik med apelsinskal och -saft och serveras till salt, knaprigt fläsk.
Ingredienser
4 portioner
1 apelsin
1 gul lök
500 g brysselkål
2 msk olivolja
1 msk smör
flingsalt med jod
svartpeppar
ca 200 g rimmat sidfläsk i bit eller kalkonbacon
1 dl hackad persilja
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1314 KJ / 314 kCal
Fett24.2 g
Kolhydrater10.8 g
Protein10.8 g
Kommentar
Det var gott kommer att anvNda deti igen.
Kristina
2017-01-09