Kanelsnurror
Baka dessa kanelbullar och du kommer imponera på alla. Med det här receptet blir dina kanelsnurror försvinnande goda. Bullarna smakar både kardemumma (i degen) och kanel (i fyllningen). Det gör att det här receptet kommer bli ditt favoritrecept för lång tid framöver. Lär dig också att tvinna degen så blir bullarna som riktiga kanelsnurror.
Ingredienser
ca 30 bullar
175 g rumstempererat smör
50 g färsk jäst
5 dl rumstempererad mjölk (3 %)
1 msk kardemummakärnor
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
900 g vetemjöl (900 g motsvarar ca 15 dl) + extra till utbakning
Fyllning
150 g rumstempererat smör
1 3/4 dl strösocker
2 msk malen kanel
Sockerlag
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 ägg till pensling
1/2 msk vatten
1/2 dl pärlsocker
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och mjölk.
Gör äggfri: pensla bullarna med mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1054 KJ / 252 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater36 g
Protein4 g
Kommentarer
Fantastiskt recept! Har gjort med både mjölk och vatten och det blir lika bra oavsett. Struntar i sockerlagen, där är tillräckligt med socker i dem ändå.
Linda
2024-02-11Jättegoda bullar Jag tog mindre m strösocker. Men de blev goda ändå 👍
Inger
2023-09-20Vad har man sockerlagen till?
Camilla
2022-12-28Hej Camilla! Du ska pensla de nygräddade bullarna med sockerlagen. Det gör att bullarna får en fin, glansig yta och dessutom håller sig bullarna saftiga lite längre. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-29