Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot

Betyg 3.8 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot

Krispiga äppelbitar ger en trevlig kontrast till den mjälla sillen i krämig röra på crème fraiche med smak av pepparrot och persilja. Mums till midsommar!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot

Ingredienser

10 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
2 syrliga äpplen (t ex granny smith)
2 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
2 msk konc äppeljuice
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl färskriven pepparrot
1 dl hackad persilja
2 krm salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Vore det inte på tiden att dijonsenapen lades till i receptet?

    Marianne

    Hej Marianne! Det här var ju spännande! Jag tog fram det gamla numret av Buffé från 2012 och läste receptet men det är ingen dijonsenap. Så någon måste ha skrivit fel i ingressen för över 10 år sen! Men, jag kan tänka mig, som Per-Eric skriver här nedan att en liten tesked dijonsenap lyfter den här sillen! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Har lagat detta förut ett par gånger. Blir väldigt gott. När jag ser receptet blir jag dock lite förbryllad. Smak av di-senap?? Fanns inte med i receptet. Men jag kan lova att den gör sitt till (i liten mängd). Ska finnas på bordet till midsommar i år igen.

    Per-eric

Testa liknande recept

  • Lime- och vitlökssill
    Betyg 4.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sill med senapskräm och krasse
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sill med fänkål och dragon
    Betyg 2.9 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad