Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot

Krispiga äppelbitar ger en trevlig kontrast till den mjälla sillen i krämig röra på crème fraiche med smak av pepparrot och persilja. Mums till midsommar!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Ingredienser
10 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
2 syrliga äpplen (t ex granny smith)
2 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
2 msk konc äppeljuice
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl färskriven pepparrot
1 dl hackad persilja
2 krm salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vore det inte på tiden att dijonsenapen lades till i receptet?
Marianne
2025-06-18Hej Marianne! Det här var ju spännande! Jag tog fram det gamla numret av Buffé från 2012 och läste receptet men det är ingen dijonsenap. Så någon måste ha skrivit fel i ingressen för över 10 år sen! Men, jag kan tänka mig, som Per-Eric skriver här nedan att en liten tesked dijonsenap lyfter den här sillen! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-18Har lagat detta förut ett par gånger. Blir väldigt gott. När jag ser receptet blir jag dock lite förbryllad. Smak av di-senap?? Fanns inte med i receptet. Men jag kan lova att den gör sitt till (i liten mängd). Ska finnas på bordet till midsommar i år igen.
Per-eric
2012-06-15