Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj

Fräsch och god sylt med smak av jordgubbar, rabarber och vanilj. Denna goda jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj tillagar du enkelt och tillagningstiden är cirka 45 minuter. Förvara sylten svalt i glasburkar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001

Kommentarer
9 stVäldigt god marmelad som var enkel att göra. Jag bytte ut vaniljsockret mot en tesked vaniljpulver.
Annika
Det saknas i receptet att skumma av. Annars är den god- frisk smak!
Anjelita
Jag använde 700 g rabarber, 1100 g jordgubbar, 2 tsk vaniljsocker och 400 g syltsocker och det räckte väl. Kan möjligtvis använde ännu mindre socker.
Åsa
Hur söt är den här sylten? Lite äldre recept, så undrar hur mycket mindre socker jag kanske ska börja med.
Åsa
Prova med vanilj från en vaniljstång, istället för vaniljsocker. Blir jättegott!
Fredrik
Hej! Kan jag byta till hallon? Har du eller ngn annan provat det? Ändras sockermängden lite då? Tacksam för svar/Linda
Linda
Svar till Anders. Det har och göra med pektinet i framförallt rabarberna. Ju tidigare rabarberna plockas desto mer pektin och desto lättare att få en mer trögflytande konsistens. Om du har gjort en sylt eller marmelad som du tycker är för lättrinnande, koka om och tillsätt lite gelatin.
Magnus
Kommentar till mitt inlägg: Istället för gelatin så kan du köpa pektin...brukar dock själv bara ha gelatin hemma så det var därför jag skrev det :)
Magnus
God marmelad, men förstår inte hur den ska bli så tjock som en marmelad ska vara... De flesta recept jag hittar ger ganska lös sylt.
Anders