Våfflor grundrecept

Laga våfflor på egen våffelsmet - det blir en lyxig fika! Gör din våffelsmet med ägg för klassiska våfflor. Se till att hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörj med smör innan du gräddar våfflorna. Lägg sedan de gräddade våfflorna på galler så håller de sig frasiga.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2361 KJ / 564 kCal
Fett28 g
Salt1.8 g
Kolhydrater61 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra! Frasiga goda våfflor!
Eleine
2025-05-17För glutenfria använder jag en matsked fiber och finax röda mjöl. Perfekt 👌🏼
Oscar
2025-05-11Har använt mig utav detta recept två ggr. Första gången blev de perfekt frasiga. Andra gången långt ifrån frasiga, ingen aning vad dom är fel
Caroline
2025-03-26