Grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche

Här är en underbar, snabblagad och fyllig grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche. Du serverar ärtsoppan med rökt lax och crème fraiche blandat med pepparrot. Du kan äta den goda soppan som fullständig måltid eller i mindre portion som förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Om man serverar den som förrätt - hur dimensionera? Räcker fyra portioner till åtta? Liz
Lizelotte
2025-06-21Hej Lizelotte! Om du serverar soppan till 8 personer dom förrätt så blir det ungefär 1,5 dl per person vilket är lagom till en förrätt. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-23Kan man äta soppan kall eller varm ? Vilket smakar bäst ?
Ann-karin
2025-01-10Hej Ann-Karin! Jag skulle rekommendera att servera den varm! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-10Mycket uppskattad förrätt. Jag ersatte pepparroten med en ostkräm gjord av riven västerbottenost och lite créme fraiche och behöll kallrökt lax. Blev riktigt gott.
Anna-cari
2024-01-01