Genvägslasagne med ricotta och ajvar relish

Speeda upp tillagningen av italienska favoriträtten lasagne med färskosten ricotta i stället för bechamelsås, färska lasagneplattor och färdig paprikaröra, som får ersätta den klassiska tomatsåsen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
1 msk smör
1 burk ajvar relish mild (à ca 350 g)
1 1/2 dl vatten
1 burk ricottaost (à 250 g)
100 g färskriven parmesan eller pecorino
1 dl hackad basilika (1 dl hackad motsvarar ca 1 kruka bailika)
2 krm peppar
5 stora tomater
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
salt
Till servering
sallad
Gör så här
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stDet står att man ska ”blanda i” Ricotta, ost och basilika men senare står att man ska varva färs, ricotta och tomatskivor. Ska ricottan blandas i färsen eller inte..?
Maria
Hej Maria! Ja det var lite otydligt skrivet. Man kan både blanda ner oströran i färsen och även behålla den på sidan om och varva den med färsröran, men nu har vi förtydligat och förenklat tillvägagångssättet. Hoppas du gillar lasagnen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jättegott. Blandande ner ricottan i färsröran, funkade bra
Ann-charlotte
Mycket gott och enkelt. Är man lite lat så kan man byta tomaterna mot en burk krossade tomater. Mina barn tyckte det var bättre när de var små
Anders
Kan man använda vanliga lasagneplattor eller ändrar det något? Tänkte om det blir för lite vätska… Har gjort vegetarisk med anammafärs,funkar jättebra👌
Marie louise
Hej Marie Louise! Om du använder vanliga torkade lasagneplattor så kan du behöver justera tiden i ugnen. Kul att höra att det var gott även med vegofärs! Hälsningar Elina
ICA-köket
För mig som nybörjare står jag nu med lasagneplattor varvade med färsröra och tomat, men vet inte vad jag ska göra med ricottablandnigen. Får väl lägga den uppepå och se hur det blir… 😳
Camilla
Hej Camilla! Ber om ursäkt att ricottan hade glömts bort i texten. Vi har nu uppdaterat med att den ska varvas i lasagnen med övriga ingredienser. Hoppas det fungerade och smakade lika bra att lägga den uppepå. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Mums så enkel och god. Gillar ni hetta välj stark ajvar
Nina
Så enkel och så god! Bytte ut ajvar mot pindjur och ricotta mot cream cheese! Blev jättebra!
Marie-christine
jättegott! vilken ajvar man använder gör stor skillnad - kör på mama's!
Sofie
Mycket gott och enkelt! Brukar använda kesella.
Ann-sofi