Genvägslasagne med ricotta och ajvar relish

Betyg 4.4 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Genvägslasagne med ricotta och ajvar relish

Speeda upp tillagningen av italienska favoriträtten lasagne med färskosten ricotta i stället för bechamelsås, färska lasagneplattor och färdig paprikaröra, som får ersätta den klassiska tomatsåsen.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Genvägslasagne med ricotta och ajvar relish

Ingredienser

4 portioner
500 g nötfärs
1 msk smör
1 burk ajvar relish mild (à ca 350 g)
1 1/2 dl vatten
1 burk ricottaost (à 250 g)
100 g färskriven parmesan eller pecorino
1 dl hackad basilika (1 dl hackad motsvarar ca 1 kruka bailika)
2 krm peppar
5 stora tomater
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
salt

Till servering

sallad

Gör så här

00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Det står att man ska ”blanda i” Ricotta, ost och basilika men senare står att man ska varva färs, ricotta och tomatskivor. Ska ricottan blandas i färsen eller inte..?

    Maria

    Hej Maria! Ja det var lite otydligt skrivet. Man kan både blanda ner oströran i färsen och även behålla den på sidan om och varva den med färsröran, men nu har vi förtydligat och förenklat tillvägagångssättet. Hoppas du gillar lasagnen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jättegott. Blandande ner ricottan i färsröran, funkade bra

    Ann-charlotte

  • Mycket gott och enkelt. Är man lite lat så kan man byta tomaterna mot en burk krossade tomater. Mina barn tyckte det var bättre när de var små

    Anders

  • Kan man använda vanliga lasagneplattor eller ändrar det något? Tänkte om det blir för lite vätska… Har gjort vegetarisk med anammafärs,funkar jättebra👌

    Marie louise

    Hej Marie Louise! Om du använder vanliga torkade lasagneplattor så kan du behöver justera tiden i ugnen. Kul att höra att det var gott även med vegofärs! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • För mig som nybörjare står jag nu med lasagneplattor varvade med färsröra och tomat, men vet inte vad jag ska göra med ricottablandnigen. Får väl lägga den uppepå och se hur det blir… 😳

    Camilla

    Hej Camilla! Ber om ursäkt att ricottan hade glömts bort i texten. Vi har nu uppdaterat med att den ska varvas i lasagnen med övriga ingredienser. Hoppas det fungerade och smakade lika bra att lägga den uppepå. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Mums så enkel och god. Gillar ni hetta välj stark ajvar

    Nina

  • Så enkel och så god! Bytte ut ajvar mot pindjur och ricotta mot cream cheese! Blev jättebra!

    Marie-christine

  • jättegott! vilken ajvar man använder gör stor skillnad - kör på mama's!

    Sofie

  • Mycket gott och enkelt! Brukar använda kesella.

    Ann-sofi

Testa liknande recept

  • Cannelloni med ajvar och ricotta
    Betyg 4.2 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ricottabiffar med paprikarelish
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cannelloni med skinka och ruccola
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ärtlasagne
    Betyg 2.7 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lasagne med aubergine och ricotta
    Betyg 3.3 av 5.212 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Canelloni med spenat och ricotta
    Betyg 4 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad