Fylld köttfärslimpa

Köttfärslimpa med fyllning av de olika slag, är en middag som många uppskattar. Fyllningen i köttfärslimpan kan du variera i oändlighet men här har du tre olika förslag på fyllningar som är värda att prova. Visste du att fylld köttfärslimpa kallas köttgrotta, eller köttfärsgrotta av vissa? Där fick ni ett samtalsämne till middagen också!

Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
400 g blandfärs
1 ägg
olja (till formen)
Vitlöksfyllning med skinka
1 ask färskost (med vitlökssmak, ca 125 g)
100 g rökt skinka
1 dl gräslök (klippt)
Fetaostfyllning med oliver och tomat
100 g fetaost
1 dl gröna oliver (hackade)
2 tomater (tärnade)
2 tsk torkad timjan
Het fyllning med chilipeppar
1 röd paprika (tärnad)
1 gul lök (hackad)
1 chilipepparfrukt (urkärnad och finhackad)
100 g gräddost (tärnad)
1 msk chilipulver
Pensling
2 msk smör eller margarin
Gör så här
00:10:00
00:50:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
17 stHej! Jag undrar över färskost-skinkfyllningen. Hur många gram färskost? Det finns en uppsjö av olika askar! Med vänlig hälsning! Pia
Pia
Hej Pia! 125 g färskost med örter kommer bli toppen! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag gjorde på 1 kg nötfärs och sedan följde jag receptet förutom mer salt och peppar. Vilket blev kanon.
Sofia
Jag gjorde på 1kg färs limpan blev väldigt lös.
Sami