Frittata och tomatsoppa med mozzarella och örtolja

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Frittata och tomatsoppa med mozzarella och örtolja

En frittata är som en matigare variant på en italiensk omelett där du tager vad du haver. Perfekt rätt att göra när man har ägg och potatis över hemma, bara att blanda ner sina favoriter från kyl och frys!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012

Frittata och tomatsoppa med mozzarella och örtolja

Ingredienser

4 portioner

Frittata

450 g  sparrispotatis
1   gul lök
1   röd paprika
1 msk  olivolja
1   förp mozzarella
5   ägg
1 dl  vatten
salt och peppar

Tomatsoppa

2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
500 g  krossade tomater
4 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk  oregano
1/2   kruka salvia
1 msk  vatten

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: lite mozzarella kan ev tålas. Uteslut annars.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Frittata går utmärkt att tillaga kvällen innan. Skär den i små bitar och låt den bli varm i soppan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott! Nästa gång ska jag dock krydda lite mer på "omeletten".

Carolin

2012-02-22

Näringsvärde per portion

Energi2220 KJ / 530 kCal
Fett24.3 g
Kolhydrater51.6 g
Protein21.6 g

Testa liknande recept

Ciabatta med lök, skinka & mozzarella
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pizza med salami och pumpa
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med zucchini, pistage och citron
Betyg 4.9 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med mozzarella och salvia
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga