Frasig fisk med franska ärter

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
4
Frasig fisk med franska ärter

Frasig fisk med franska ärter är ett fräscht och smakrikt middagsrecept som du tillagar på under 45 minuter. De panerade torskfilébitarna och kokt potatis serveras med en gräddfilssås samt smörstekta ärter och lök.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Frasig fisk med franska ärter

Ingredienser

4 portioner
6   styckfrysta torskfiléer (à 100 g) eller ryggfiléer (à 140 g)
2   ägg
1 dl  vetemjöl
1 1/2 dl  ströbröd
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
1/2 msk  smör
1 msk  olja

Sås

3 dl  gräddfil
1/2 - 1 msk  dijonsenap
2 msk  bostongurka
salt och peppar

Franska ärter

1   gul lök
smör till stekning
1   paket frysta ärtor (à 250 g)
salt och peppar

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjöl och använd enbart glutenfritt ströbröd. Vi rekommenderar enkelpanering.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt ströbröd. Stek i olja. Välj mjölkfritt alternativ till gräddfilen, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller mjölkfri yoghurt.
Gör äggfri: uteslut ägget och välj äggfritt ströbröd. Gör enkelpanering genom att doppa fisken i bara ströbröd. (Fisken kan doppas i mjölk före om det är svårt att få ströbrödet att fästa.)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Gott. Kul att testa något nytt med ärtorna stillat för ”vanliga” kokta.

Caroline

2021-03-15

Vi har gjort denna rätten flera gånger nu och den blir lika uppskattad var gång

Angelique

2006-03-01

Mycket enkelt och väldigt gott! Känns betydligt nyttigare än fiskpinnar. Barnen som annars inte tycker fisk är så toppen tyckte mycket om dessa.

Ulrika

2005-04-03

Näringsvärde per portion

Energi2513 KJ / 600 kCal

Testa liknande recept

Sprödbakad torsk med krossade ärtor och mynta
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fusk-fish'n chips
Betyg 2.7 av 5.
314 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Torsk meunière med ärt- och dillmos
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Veganska fiskpinnar
Betyg 4.8 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga