Flädermoussetårta med jordgubbsgelé

Fräsch sommartårta med många moment, men inget som är svårt. Fläderblomssaft ger smak i moussen och jordgubbar står för garneringen. En fröjd för ögat!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Ingredienser
8 bitar
1 1/2 dl sötmandel (1 1/2 dl sötmandel motsvarar ca 100 g)
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
1/2 l jordgubbar
smör till formen
ev ätbara blommor till garnering
Flädermousse
2 gelatinblad
3 äggulor
1 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl konc fläderblomssaft
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
finrivet skal från 1 citron
Jordgubbsgelé
3 gelatinblad
1 1/2 dl vatten
1 dl konc fläderblomssaft
1 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
00:25:00
00:05:00
03:00:00
00:05:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stDenna tårta är hur god som helst! Kan man använda frysta jordgubbar? Eller andra frysta bär? Så tårtan kan avnjutas även när det är svårt att få tag i färska jordgubbar :)
Tove
Hur långt innan kan den förberedas och ska den då försvaras i kyl eller frys?
Anna
Hej Anna! Mousse är lite känsligt (med råa ägg och grädde som man vispar) så det går bra att förbereda tårtan dagen innan och förvara i kylen. Du kan också ställa tårtan i frysen (utan gelén) ett par dagar innan servering och sen tina upp den i kylen över natten. Gör gelén gärna samma dag som du ska servera tårtan. Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Den här ska jag prova! Men jag tror det blir bättre med jordgubbssaft än fläderblomssaft i jordubbs-gelén
Bo arne
Kan man frysa denna tårtan?
Maria
En riktig höjdare! Fräsch och somrig! Mycket uppskattad av alla! En klar femma!
Yvonne
Den här tårtan var verkligen helt fantastisk. Skulle ge den en 5:a i betyg men gjorde fel och det blev en trea av misstag. Den ska ha en 5:a och ingenting annat! En riktig smakupplevelse.
Kristina
Hej Linnea! Jag prövade det här receptet på Flädermoussetårta i lördags. Den blev Kanoooon!!! Mycket uppskattad av alla runt bordet. Det står att den är en fröjd för ögat - men den är en lika stor fröjd för gomen! Tack för receptet.
Gunnar