Fläderblomssaft

Fläderblomssaft är en riktig klassiker som smakar sommar. Hemgjord flädersaft är dessutom enkel att göra! När flädern står i blom gäller det att passa på – plocka fläderblommor och förvandla dem till saft tillsammans med citron, socker, citronsyra och vatten.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknad på outspädd saft, per dl.
Energi1171 KJ / 280 kCal
Fett0.1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater68 g
Protein0.3 g
Kommentarer
139 stJag häller min saft i glasslådor och fryser sen in de. Sen kan man skopa upp frusen saft och blanda så blir den kall och god direkt. Eller kanske en skopa frusen saft i sommardrinken.
Rickard
Gillar verkligen detta recept, gjort det många gånger. Men har slutat skölja klasarna för smakens skull, välj fina klasar istället finns ju så många. Tips: Frys in saft i någon form av burk, så du kan med glasskopa eller sked, ta en kula lägga i glas fylla på med mousserande vin-👌
Marianne
Vad händer om man väntar längre än 3 dygn med att sila och hälla upp saften?
Alice
Hej Alice! Om saften står längre än 3 dygn innan den silas finns en viss risk att den blir besk. Det kan också påverka hållbarheten på saften. Men någon dag tror jag inte är någon större fara. Om jag ska gissa:-) Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Bra recept! En liten varning bara. En matsked citronsyra väger inte 15g. Kan bli sur saft om någon väger 😅
Anna
Har aldrig gjort saft förut. Använde mig av blodfläder och det blev sååååå gott.
Margareta
Bra och enkelt recept men vi brukar ha i mer citroner för lite mer uppfriskande smak.
Elinor
Smakade bra sockerlag. Fjärde exakt efter receptet.
Josefin
Tycker sockersmaken tar över för mycket. Väldigt söt vilket gör att man måste ta mer vatten och då smakar det mindre fläder… nästa gång ska jag nog nästan halvera sockermängden!
Alice
Enkelt och bra recept. Lite för mycket socker, 1 liter räcker. Gott med bubbelvatten!
Rosanne
Hur fungerar det om man har glömt att ha i citronsyra? Vänligen Fanny
Fanny
Hej Fanny! Citronsyrans uppgift i saften är att tillföra syra för smaken och har dessutom en konserverande effekt. Om du vill att saften ska bli syrligare så kan du tillsätta citronsaft. För att saften ska hålla bättre så går den bra att frysa i mindre satser. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket