Fiskgratäng med räkor och dill

Det här receptet på fiskgratäng med räkor och dill är en storfavorit hos dom flesta. En krämig, fräsch och lyxig fiskgratäng som du kan göra till både vardag och fest. Välj din favoritfisk, vi rekommenderar torsk, lax, sej eller kolja. Servera gärna gratängen med kokt pressad potatis för en ultimat smakupplevelse!

Gör så här
00:15:00
00:03:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1525 KJ / 365 kCal
Fett14 g
Salt2.6 g
Kolhydrater11 g
Protein48 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sit jag vill mjölk och gluten free.
Marianne
2025-08-27Hej Marianne! Du kan hoppa över osten och använda växtbaserad dryck i detta recept. Byt sen ut vetemjölet mot 1 msk majsstärkelse. Lycka till. Vänliga hälsningar Toe
ICA-köket
2025-08-28Hur blir den att äta efter att ha varit fryst?
Gunilla
2025-08-22Hej Gunilla! Den här blir godast att frysa om du använder färsk fisk och räkor när du gör den. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-08-22Vi slickade tallriken!
Berit
2025-08-09