Fisk i curry

Betyg 4 av 5.
30 personer har röstat
8
Fisk i curry

Denna fisk i curry har en helt underbar smak och går snabbt att tillaga. Äppelbitar och mango chutney ger en god sötma som passar utmärkt ihop med sejfilén och curryn. Låt dina ingredienser sjuda ihop och servera sedan med potatis eller ris.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Fisk i curry

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   äpple
2   morötter (eller babymorötter, 2 morötter motsvarar en påse minimorötter à ca 200 g)
1 msk  olja
1 msk  curry
1   burk lättkokosmjölk (à 4 dl)
2 dl  vatten
2   hönsbuljongtärningar
2 msk  mango chutney
2 tsk  majsstärkelse (Maizena)
600 g  sejfilé
1   ask färska sockerärtor (à 150 g)

Till servering

ris eller potatis

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Helt okej, jag gillar inte kokosmjölk så det kanske är därför det inte föll just mig i smaken. Kanske kan prova med grädde istället.

Therese

2022-05-07

Min femåriga dotter sa att det var ”superdupergott”. Och även vi vuxna gillade det!

Kajsa

2021-09-29

Den godaste fiskrätt vi ätit på länge Thomas och Carina

Carina

2020-10-12

Näringsvärde per portion

Energi2454 KJ / 591 kCal

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Vego curry med okra
Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Curryräkor med ris
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Currykyckling med kikärter och purjolök
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sej under citron- och chutneytäcke
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili
Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga