Filé med basilika- och parmesanpotatis med citrongräddsås

Betyg 4.2 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Filé med basilika- och parmesanpotatis med citrongräddsås

Servera din familj en middag fylld av olika smaker och läckerheter. Den möra filén får sällskap av en potatiskaka innehållande basilika och parmesan. Till detta servera du en gräddig sås med hint av citron och spröda stekta grönsaker.

Filé med basilika- och parmesanpotatis med citrongräddsås

Ingredienser

4 portioner

Parmesanpotatis

800 g skalad, mjölig potatis
1 kruka basilika
4 dl parmesan
2 äggulor
1/2 dl olivolja
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås

2 msk socker
3 msk färskpressad citronjuice
3 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
majsstärkelse
salt
svartpeppar
några droppar citronjuice

Kött

600 g filé
salt
peppar

Grönsaker

gul och grön zucchini
portabellosvamp
röd paprika

Gör så här

00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Såsen blev totalt intetsägande när den väl kom ihop med köttet. Och visst går potatisen och göra en dag i förväg men resultatet efter uppvärmning är riktigt miserabelt och inget som rekommenderas, möjligen att man kan göra själva smeten dagen före men that's it. Totalt misslyckad nyårsmiddag.

    Pontus

  • Hur länge ska " puckarna" vara i ugnen? Vilken temp?

    Elsie

    Hej Elsie! Vi har nu uppdaterat med ugnsvärme. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • En smak upplevelse som uppskattades av alla i familjen. Denna rätt gör vi gärna om!

    Ann-sofie

  • Supergod potatis! Roligt nytt alternativ. Tar nog en ännu starkare ost nästa gång. Håller med Helene ovan, det tar lite tid, men går som tur är att förbereda. Såsen var också fantastiskt god.

    Marija

  • Mycket gott men tog lång tid att tillaga, 2 tim för 2 pers. Såsen var fantastiskt god. Nästa gång tänker jag göra potatisen dagen innan så att det blir lite enklare och snabbare att tillaga.

    Helene

  • Antar det. Så tänker jag göra iallafall.

    Helena

  • Den skall blandas med potatisen, det står i receptet: Mosa potatisen och blanda med äggulor, olivolja, riven parmesan, basilika, salt och svartpeppar.

    Henriettae

Testa liknande recept

  • Spännande svampburgare
    Betyg 3.2 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig svamppasta med rucola
    Betyg 4.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Portabello grilled cheese
    Betyg 4.3 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Krämig papardelle med portabello
    Betyg 3.3 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad