Filé med basilika- och parmesanpotatis med citrongräddsås

Servera din familj en middag fylld av olika smaker och läckerheter. Den möra filén får sällskap av en potatiskaka innehållande basilika och parmesan. Till detta servera du en gräddig sås med hint av citron och spröda stekta grönsaker.

Ingredienser
4 portioner
Parmesanpotatis
800 g skalad, mjölig potatis
1 kruka basilika
4 dl parmesan
2 äggulor
1/2 dl olivolja
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås
2 msk socker
3 msk färskpressad citronjuice
3 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
majsstärkelse
salt
svartpeppar
några droppar citronjuice
Kött
600 g filé
salt
peppar
Grönsaker
gul och grön zucchini
portabellosvamp
röd paprika
Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stSåsen blev totalt intetsägande när den väl kom ihop med köttet. Och visst går potatisen och göra en dag i förväg men resultatet efter uppvärmning är riktigt miserabelt och inget som rekommenderas, möjligen att man kan göra själva smeten dagen före men that's it. Totalt misslyckad nyårsmiddag.
Pontus
Hur länge ska " puckarna" vara i ugnen? Vilken temp?
Elsie
Hej Elsie! Vi har nu uppdaterat med ugnsvärme. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
En smak upplevelse som uppskattades av alla i familjen. Denna rätt gör vi gärna om!
Ann-sofie
Supergod potatis! Roligt nytt alternativ. Tar nog en ännu starkare ost nästa gång. Håller med Helene ovan, det tar lite tid, men går som tur är att förbereda. Såsen var också fantastiskt god.
Marija
Mycket gott men tog lång tid att tillaga, 2 tim för 2 pers. Såsen var fantastiskt god. Nästa gång tänker jag göra potatisen dagen innan så att det blir lite enklare och snabbare att tillaga.
Helene
Antar det. Så tänker jag göra iallafall.
Helena
Den skall blandas med potatisen, det står i receptet: Mosa potatisen och blanda med äggulor, olivolja, riven parmesan, basilika, salt och svartpeppar.
Henriettae