Färs- och svamppanna med pressad potatis
Recept på god och matig husman! Färs- och svamppanna gör du enkelt av bland annat morötter, champinjoner, nötfärs och matlagningsgrädde. Servera den rejäla grytan med pressad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 morötter
250 g champinjoner
2 msk smör eller margarin
500 g nötfärs
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risbaserad gräddersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3245 KJ / 560 kCal
Fett25 g
Kolhydrater50.1 g
Protein33.4 g
Kommentarer
Mycket gott! Tog blandfärs i stället för nötfärs och 1.5 dl mellanmjölk o 1.5 dl vispgrädde. I och med att vi hade färskpotatis så kokte vi bara potatisen. Blev inte alls torrt!
Lena
2023-08-09Hej! Har gjort denna rätt helt vegansk det blev lika gott som original receptet.
Tarja
2022-09-08Väldigt god. Tog 3dl vispgrädde och 1dl mjölk. Nästa gång blir det något syrligt till också.
Lars-emil
2020-02-29