Marängpaj med citron

Betyg 3.4 av 5.135 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Marängpaj med citron

Marängpaj med citron är en underbar efterrätt. Ett sprött pajskal fyllt med syrlig citronkräm och toppat med ljuvligt seg maräng är en svårslagen dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Marängpaj med citron

Ingredienser

12-14 bitar
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
1 msk kallt vatten

Fyllning

finrivet skal och saft av 3 citroner (ca 2 dl saft)
3 äggulor
3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
125 g rumstempererat smör

Maräng

3 äggvitor
2 dl strösocker

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Helt underbar paj -perfekt balans sötma och syrlighet!

    Catharina

  • Varför tjocknar inte fyllningen?

    Signe

    Hej Signe! Det skulle kunna vara några olika anledningar till att den inte stelnar. Det kan vara att äggulor, ägg och sockerblandningen inte gått upp i temperatur ordentligt, 82 grader, när det vispats över vattenbad. Det kan också vara att den inte stått tillräckligt länge i kylen. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Lagade denna paj för ett år sedan för första gången och den är så god att det blivit en tradition hos oss att äta den som efterrätt till kräftskivan!

    Erica

  • 3 ägg som delas i vitor och gulor? Eller 3 ägg + 3 gulor o 3 vitor?

    Eva

    Hej Eva! Här används totalt 6 ägg, 3 hela och 3 där gulor och vitor separeras. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Kan man göra pajen en dag i förväg? Håller marängen över natten i kylen?

    Pia

    Hej Pia! Det går att göra pajen en dag innan och förvara i kylen men marängen kan börja "svettas". Det gör ingen skillnad på smaken men den kanske inte är lika tjusig i utseendet. Vi rekommenderar därför att göra marängen samma dag som du serverar den för bästa möljliga resultat. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • För mig är det ”go to” receptet när jag vill ha en syrlig söt go citronpaj.

    Jan

  • Beskrivningen på hur man blandar fyllningen kunde vart tydligare, vispade på tvåan i en halvtimme tills jag insåg att man måste värma upp den innan man sjuder. Extremt sur, skulle nog ta en halv/ en citron mindre

    Melinda

    Hej Melinda! Våra kockar har provlagat om receptet och gjort flera justeringar. Vi har därför tagit bort flera kommentarer som hänvisar till det gamla receptet. Hoppas du och ni andra vill prova igen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Äter man pajen som den är eller med glass/vaniljsås till?

    Pernilla

    Hej Pernilla! Det går jättebra att äta pajen precis som den är. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar.
Energi1689 KJ / 404 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Grape- och marängpaj
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängtårta med havtornscurd
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Dubbelt så goda
    Betyg 3.3 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängtårta i långpanna
    Betyg 4.3 av 5.163 personer har röstat
    Receptet har 43 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minipavlova med lemon curd
    Betyg 4.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanel- och lingonpaj med lingonmaräng
    Betyg 3.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad