Cake pops
Innan det blir Cake pops behöver du först göra eller köpa en sockerkaka. Den här lekfulla efterrätten kräver lite tålamod men kommer garanterat uppskattas av alla åldrar. Extra roligt om du använder både mörk och ljus choklad och olika sorters strössel.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
Ingredienser
15 st
1 sockerkaka (à ca 350 g, variera gärna med choklad eller citronsmak)
100 g cream cheese
300 g vit eller mörk bakchoklad
15 träspett
strössel till garnering
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknad per bit.
Näringsvärdet är beräknad per bit.
Gör så här
Tips
Cake pops är lite pyssligt att göra. Ett snabbare alternativ är att sätta marshmallows på spett, dippa i choklad och rulla i strössel.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi854 KJ / 204 kCal
Fett11 g
Salt0.1 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
Jättekul o göra. Fina blev de också. Nästa gång ska jag ha sötare choklad. Valde mörk block idag o smaken blev lite sträv
Cecilia
2023-12-09Ett recept jag återkommer till då och då. Enkelt och väldigt festligt! Viktigt är dock att inte låta de stelna med chokladen nedåt, då får man inte loss dem... Jag har använt mig av frigolitbitar och ställt ned träpinnarna i och då kan varje cacepops få stelna i lugn och ro utan att de fastnar.
Suzann
2022-09-25För att kontra till Jannica's recension på dessa Cake Pops, så måste jag säga att dessa var riktigt enkla och roliga att göra! Följde receptet exakt och fick 29 bollar som blev väldigt fina allihop. Dessa kommer jag att göra flera gånger!
Helena
2022-09-24