Brownies
Enkelt recept på mumsiga amerikanska brownies med bland annat mörk choklad, smör, ägg, socker och mjöl. Du blandar i valnötter i chokladkakan vilket ger en njutbar kontrast till den mjuka, sega konsistensen i kakans mitt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996
Ingredienser
20 st
1 1/2 dl valnötter
smör och ströbröd (til formen)
200 g mörk bakchoklad
50 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/3 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj mjölkfri choklad och laktosfritt smör.
Gör mjölkfri: välj mjölkfri choklad och byt ut smör mot mjölkfritt matfett.
Gör laktosfri: välj mjölkfri choklad och laktosfritt smör.
Gör mjölkfri: välj mjölkfri choklad och byt ut smör mot mjölkfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi288 KJ / 69 kCal
Fett4 g
Salt0.03 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g
Kommentarer
Hjätte dåligt! Dom smakade bara som en väldigt äcklig mörkchoklad kladdkaka, om jag ville laga kladdkaka då hade jag hittat ett recept för kladdkaka. Mitten var aldeles för mosig och mjuk, inte som en brownie som ska vara lite seg. Snälla försök inte det här receptet, det kommer bara att leda till besvikelse.
Christopher
2023-03-13Super god och väldigt enkel att göra. Skippade nötterna pga allergi.
Marie
2023-02-09Gör glutenfri: Använd glutenfritt mjölmix Varför skriver ni inte det?
Eva
2022-01-26