Räksoppa på skal

Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
11
Räksoppa på skal

Denna krämiga räksoppa lagar du ganska lätt av räkskal du får över när du äter räkor. Börja med att koka en ljuvlig fond till soppan av räkskal. Smaksätt med tomatpuré, kajennpeppar, morötter, lök och vitt vin. Spetsa med en skvätt Armagnac.

Räksoppa på skal

Ingredienser

8 portioner
ca 2 l  räkskal (rens)
4 msk  tomatpuré
1/2 krm  kajennpeppar
3 dl  vitt vin
1 l  vatten
3 dl  grädde
2   morötter
2   gula lökar
salt
1 dl  Armagnac

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

När man reder av den då blir den bra.

Malin

2024-04-28

Felskrivet recept, alla ingredienser ska inte i på en gång det är därför den blir så tunn.

Anna

2023-01-23

Mycket gott, men den blir väldigt rinnig. Testade att koka den en stund med mer grädde, men den blev bara marginellt tjockare. Skippade armangacen. Jag började med att fräsa allt utom vätskorna, och hällde på dem efter en stund.

Ulrika

2022-02-04

Testa liknande recept

Laxfärserad rödspättafilé i vitvinssås
Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lyxgratäng med skaldjur
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Småomeletter med räkstuvning
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räkgratinerade kronärtskocksbottnar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skummig räksoppa med skaldjursspett
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lax med örtgrönt täcke
Betyg 2.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga