Räksoppa på skal
Denna krämiga räksoppa lagar du ganska lätt av räkskal du får över när du äter räkor. Börja med att koka en ljuvlig fond till soppan av räkskal. Smaksätt med tomatpuré, kajennpeppar, morötter, lök och vitt vin. Spetsa med en skvätt Armagnac.
Ingredienser
8 portioner
ca 2 l räkskal (rens)
4 msk tomatpuré
1/2 krm kajennpeppar
3 dl vitt vin
1 l vatten
3 dl grädde
2 morötter
2 gula lökar
salt
1 dl Armagnac
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
När man reder av den då blir den bra.
Malin
2024-04-28Felskrivet recept, alla ingredienser ska inte i på en gång det är därför den blir så tunn.
Anna
2023-01-23Mycket gott, men den blir väldigt rinnig. Testade att koka den en stund med mer grädde, men den blev bara marginellt tjockare. Skippade armangacen. Jag började med att fräsa allt utom vätskorna, och hällde på dem efter en stund.
Ulrika
2022-02-04