Recept vecka 12-18 Matiga våfflor med halloumi och chark Ifall du får rucola, tomater, chark och oliver över så passar det perfekt i en sallad nästa dag. Nuggets med curryris och broccoli Den här rätten är perfekt att servera dagen efter som fried rice! Potatis- och sparrisomelett med ansjovis Omeletten är väldigt god att ha med som matlåda eller servera dagen efter som lunch. Ravioli med knäckekrisp Knäckekrispet är perfekt att strö på en sallad eller en soppa. Kycklingbullar med mesost och gulbetor Det blir många kycklingbullar, frys gärna in och ta fram vid ett annat tillfälle. Grillad lax med gurkyoghurt Yoghurt som blir över passar också bra som dipp. Korv i tortillabröd med krämig färskpotatissallad Får du potatissallad över - gör en spansk tortilla, enkelt och gott! Recept vecka 6-11 Fylld pasta med ärtor och mozzarella Blir det ärtor och buljong över? Koka upp snabbt med lite grädde och extra buljong. Mixa till en härlig soppa. Burritos med vita bönor och indiska smaker Spara blasten på blomkålen, skär ner i mindre bitar och rosta med övrig blomkål. Laxgryta med saffran Lysande färgglad och god gryta med lax, röd paprika och potatis. Currykyckling med matvete- och mangosallad Matvete- och mangosalladen är väldigt god att blanda med t ex smulad fetaost och solrosfrön. Perfekt som matlåda. Ramen med röd curry och kycklingbullar Värmande ramen med smakrika kycklingbullar och härligt krämig buljong. Krämig svamppasta med dill Om du får pastasås över, passar den perfekt i en vegolasagne. Recept vecka 1-5 Kycklingkebab med blomkål i tikka masala Om det blir kyckling över, går den utmärkt att frysa och använda vid ett annat tillfälle, t ex i en gryta. Laxburgare med majssalsa och sötpotatis Majssalsan i det här receptet är perfekt att även servera till fredagstacosen! Ramen med svartkål och ägg Prova på att laga denna japanska klassiker med nudlar! Pasta med kryddkorvsröra och oliver Välj din favorit bland kryddiga korvar – god och enkel pastarätt! Bakad sötpotatis med spenat och fetaostkräm Blir det potatis över kan den mosas ner i en pannkakssmet. Fetaostkrämen är väldigt god att ha som dipp till grönsaker. Recept vecka 47-52 Fiskgryta med räkor och saffran Använd bara så mycket fisk, räkor och grytbas som går åt. Det går bra att frysa in grytbasen och använda vid annat tillfälle. Pasta med brysselkål, getost och fikon Gör ”Svinnpizza” av resterna. Bred getostsåsen på t.ex libabröd och toppa med brysselkål och fikon. Strö över pumpakärnor eller liknande, toppa med ost och grädda. Falafel med apelsinsallad i libabröd Blir det falafel och yoghurt över förvandlas detta enkelt till snacks med dipp. Kycklingbullar med pepparrotssås och potatisstomp Variera gärna potatisstompet med det du har i frysen, t.ex broccoli, blomkål, majs eller morot. Potatis- och purjolökssoppa med ansjovis och ostchips Soppor fungerar utmärkt som matlåda. Hummersallad med mango och parmesansås Spara hummerskalen och tillaga en hummersoppa. Recept hittar du på ica.se. Löksill med portvin Får du sill över kan du alltid göra en gubbröra. Julbiskvier Frys in biskvierna och ta fram så många som du behöver, de tinar snabbt. Recept vecka 41-46 Kalkonkorv i örtsås med rostad potatis och brysselkål Den här rätten är perfekt att värma dagen efter! Kycklingjärpar i tortilla med hummus Järparna går utmärkt att frysa in och värma vid ett senare tillfälle. Pumpagryta med halloumi och mathavre Blir det gryta över så fungerar den utmärkt att frysa och värma vid ett annat tillfälle. Moussaka med mozzarellaost och zucchinisallad Den här rätten är supergod även som matlåda! Schnitzel med korianderkålsallad Får du mycket kålsallad över gör du den japanska kålpannkakan Okonomiyaki, recept finns på ica.se Färsk pasta med lax och svartkål Gör en god dipp till fredagsmyset av resterande créme fraiche från receptet. Recept vecka 34-40 Pasta med svampsås och päronsallad Får du mycket rester över? Lägg i en gratängform och riv över ost. Gratinera ca 10 min i 225°C så har du en god pastagratäng. Thailändsk grönsaksgryta med havreris Grytan är perfekt att portionera upp i matlådor och frysa in. Vegopiccata milanese med tomatpasta Servera schnitzeln senare i veckan som en tonkatsu! Asiatisk fiskgryta med citrongräs och ingefära Lägg inte i all fisk i grytan om du vet att allt inte går åt. Spara grytan som en grund och frys in. Pulled chicken taco med majssallad Rätten kan med fördel lagas till dagen innan och sedan bara värmas när den ska ätas. Pizza med salami och pumpa Pizza som blir över kan ätas kall som matsäck på en utflykt. Potatis- och purjolökssoppa med kyckling och bröd Kyckling- och zucchinifräset passar perfekt att servera i en sallad eller som tacos!