Apelsinchokladmousse med nötter

Apelsinchokladmousse med nötter är en stilfull dessert till fest där moussen med sin lena, fylliga smak av choklad, kaffe och apelsin möter en god partner i de kanderade nötterna, som tillför ett sött krisp. Med denna chokladmoussen får du full pott!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Ingredienser
4 portioner
Apelsinchokladmousse
125 g mörk blockchoklad (ca 40% kakaohalt)
2 äggulor
rivet skal av 1/2 apelsin + ev lite till garnering
1 msk färskpressad apelsinjuice
3 msk starkt kallt bryggkaffe
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker
Kanderade nötter
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk vispgrädde
1 1/2 dl sötmandel
1 1/2 dl hasselnötter
rivet skal av 1 apelsin
Gör så här
01:00:00
00:00:30
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
1 stGod chokladmousse men ”crunchet” ovanpå måste ni ha feldoserat! Räckte ju och blev över 10 ggr om. Varför så stora doser? Receptet för de kanderade nötterna som i övrigt var väldigt gott och passade bra till, hade räckt om ingredienserna delas i tre eller fyra. Med vänlig hälsning, Cecilia Flygare, Hammarö
Cecilia