Ljummen sallad med fylld pasta och mozzarella

Denna ljumma sallad med fylld pasta och god mozzarella är snabb och fräsch. Blanda bara ihop din syrliga dressing med grönsaker, mozzarella och aromatisk basilika och lägg upp på ett stort fat med din nykokta pasta. Bara att hugga in och njuta!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Ingredienser
4 portioner
250 g körsbärstomater
2 avokado
2 mozzarella (à 125 g)
1 schalottenlök
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 - 2 1/2 msk balsamvinäger (gärna vit)
juice av 1/2 citron
skal av 1 citron
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 paket färsk fylld pasta (à 250 g), gärna tryffel eller kronärtskocka
1 påse rucola (à 70 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En av familjens favoriträtter sedan flera år tillbaka (hittade rätten i Buffé 2009), vi lagar den flera gånger varje sommar.
Camilla
2025-07-12Jag fick länken till detta recept av en väninna. Jag själv har nu lagat den massvis av gånger, dock har jag oftast valt att använda vanlig pasta (utan fyllning), till exempel penne och låter den svalna av lite. Den varianten har faktiskt fått mer beröm, nu återkommande på sommarluncher, dopbuffé osv.. Favoritkombon har varit att servera till honungs- och sojamarinerad kycklingfilé med en optional mangorajadressing på sidan av. Underbart recept!
Emma
2019-03-29Vi gör den här rätten ofta! Jättegod. Om man vill ha variation kan dressingen bytas ut mot tryffelolja (olivolja med tryffelsmak) och så kan man tillsätta stekta champinjoner.
Johanna
2011-03-24