Chokladkaféets kladdkaka

Betyg 3.8 av 5.253 personer har röstat
Receptet har 44 kommentarer
Chokladkaféets kladdkaka

Ett smaskigt recept på mustig kladdkaka att servera till kaffet. Chokladkaféets kladdkaka täcker du med en delikat glasyr av grädde, honung, socker, choklad och smör och serverar med en utsökt hallonsås. Perfekt att servera till efterrätt! Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Chokladkaféets kladdkaka

Ingredienser

12 bitar
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Glasyr

2 dl grädde
1 msk honung
1 1/2 msk strösocker
100 g fin mörk choklad
2 tsk smör

Hallonsås

250 g hallon (färska eller frysta)
1/2 dl socker
1 msk konc apelsinjuice

Gör så här

00:30:00
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

44 st
  • Går det att bjuda på kakan dagen efter? Alltså att den får stå i kylskåpet över natten? Eller kan man frysa den? Och sedan värma den i ugnen?

    Sarah

    Hej Sarah! Det går finfint att göra den dagen innan och förvara den i kylen. Ta fram den en stund innan så att glasyren inte är kylskåps kall. Värma i ugnen går inte då kommer glasyren smälta ut. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Supergod. Körde en halv sats på glasyren, det räckte!

    Julia

  • Jätte god kaka! Jag dubblade receptet och körde den i ugnen cirka 25-30 min- satte den sedan i kylen när den hade svalnat så att den fick stelna. Den blev drömgod dagen efter när både kakan & glasyren hade stelnat. Jag skippade dock hallonsåsen & serverade med vispad grädde istället

    Jenny

  • Blev bra och kletig kaka. Kan tipsa att inte mixa smeten för mycket när du lägger till bakpulver. Om du mixar för mycket blir smeten för tung och reser sig inte. Jag tog även och brödade formen men cocosflingor. Blev väldigt gott

    Emelie

  • Bakade kakan efter receptet första gången och kakan blev torr, inte ett dugg kladdig. Vet att det kan variera beroende på ugn. (Jag bakade av kakan i luftvärme ugn) Andra gången jag bakade kakan tog jag 2msk mindre mjöl och tillsatte 1 krm salt och gräddade kakan i 13min (luftvärme ugn) ställde in kakan i frysen ca 10min så den slutade efterbaka sig. Då fick jag en kaka som var kladdig i mitten. Mustig chokladsmak, super god glasyr och med hallonsåsen till säger bara mums… men mäktig.

    Eva

  • Vi gjorde bara kakan utan glasyr och sås. Underbart fyllig chokladsmak. Men min form är 25cm i diameter så det blev ganska mycket passning i ugnen. 18min blev bra.

    Emelie

  • Inget bra recept, på något vis. Torr och inte i närheten av att vara en kladdkaka. Körde 20min i ugnen. Jättebesviken. Kunde inte räddas upp av grädde, glass och hallon.

    Elenore

    Hej Elenore! Vad tråkigt att höra! Testa gärna kladdkaka med receptID 722982, det är en favorit hos många! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Mums!Den va gulvit god😋. Jag rekommenderar att göra denna kaka🤙🤟

    Kim

  • Den här kakan var den bästa🗣

    Kim

  • God, men eftersom bakpulver gör att kakan förlorar en del av "kladdigheten" så gräddade jag den i bara en kvart, till skillnad från 30 minuter som det står att man bör göra, ändå blev kakan ganska torr. Om jag hade gräddat den i 30 minuter så hade den inte blivit ätbar.

    Saranda

Näringsvärde per bit

Energi1717 KJ / 410 kCal

Testa liknande recept

  • Kladdkaka utan ägg
    Betyg 3.7 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vit kladdkaka med hallon
    Betyg 3.1 av 5.450 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mugcake - muggkaka
    Betyg 3.7 av 5.413 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdkaka med Daim-topping
    Betyg 4 av 5.134 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lakritskladdkaka
    Betyg 2.9 av 5.186 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad