Antons västerbottenpaj

Betyg 3.8 av 5.71 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Antons västerbottenpaj

Antons västerbottenpaj är en mästerlig smakupplevelse. Du gör först pajskalet med vete- och grahamsmjöl och fyller det sedan med riven Västerbottensost och vispgrädde. Västerbottensostpaj är ett perfekt inslag på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Antons västerbottenpaj

Ingredienser

10 portioner

Pajskal

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
1/2 tsk salt

Fyllning

3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
350 g riven Västerbottensost
6 ägg
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

00:30:00
00:10:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

25 st
  • Ni borde skriva ifall äggen ska vispas sönder när de knäckts ner i ostsmeten.

    Catarina

    Hej Catarina! Tack för din kommentar, vi har nu uppdaterat receptet stå att det blir lite tydligare. Vänliga hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Mycket god. Jag brukar byta vispgrädden med mellangrädde eller matlagnings grädde. Kryddar även gärna med lita paprikapulver.

    Charlotte

  • Godaste Västerbottenpaj jag någonsin ätit!

    Agneta

Näringsvärde per portion

Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett39 g

Testa liknande recept

  • Vit chokladpaj med Västerbottensost
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Västerbottensostpaj med romröra
    Betyg 4.7 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Västerbottensostpaj med spenat
    Betyg 4.6 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel västerbottenpaj med smördeg
    Betyg 4.5 av 5.111 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad